Лукашенко підтвердив, що з Білорусі по Україні стріляють ракетами: “А навіщо ви розв’язали цю війну?”

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко підтвердив, що з території Білорусі ведуться ракетні удари по Україні.

Диктатора цитує підконтрольне владі Білорусі видання “БЕЛТА“.

“Об 11-й годині [вечора 23 лютого] напередодні цього конфлікту (було вже темно), дійсно, з території приблизно чорнобильських районів, де на навчаннях були російські війська, було запущено дві чи три ракети…” – визнав Лукашенко.

Є у нього й “пояснення”: як заявив самопроголошений очільник РБ, “на українській стороні за 10-15 км від кордону з Білоруссю було виявлено кілька розгорнутих ракетних дивізіонів”.

І розвідка, мовляв, повідомила, що “українська сторона готувалася в найближчі хвилини завдати удару по території Білорусі, де після навчань залишилася частина російського угруповання”.

“Я не давав їм команди пускати ракети. Я сказав: “Так, хлопці, ми це бачимо”. І ось тоді росіяни за цими позиціями випустили дві чи три ракети. Після цього позицій не стало. Але хто у цьому винен? Ви навіщо розв’язали цю війну?” – маючи на увазі українців, заявив поплічник Путіна.

Читайте також:
“Будьте ви прокляті, тварюки”, – голова ДПСУ Дейнеко в офіційному листі білоруському “колезі”

Будь-яке місто в країні, з якої не летять ракети: Банкова назвала умови переговорів з Росією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна