Росія заблокувала антивоєнну резолюцію в Радбезі ООН: “скоро денацифікуємо”

Росія ветувала резолюцію Ради Безпеки ООН, яка вимагає від Москви зупинити атаки і негайно вивести всі війська з України.

Про це в ніч на 26 лютого за київським часом повідомляє WP.

11 із 15 членів Радбезу були “за” резолюцію, і лише Росія – проти (Китай, Індія та ОАЕ утрималися).

Очікується, що зараз проект резолюції буде розглянуто Генасамблеєю ООН, яка складається зі 193 членів, де немає права вето.

Резолюція Ради Безпеки, ініційована США та Албанією, засуджувала російське вторгнення в Україну, закликала негайно вивести свої війська, припинити застосування сили проти України та скасувати рішення щодо визнання незалежності ОРДЛО.

Під час засідання відбулася хвилина мовчання за жертвами агресії РФ проти України, яку ініціював Сергій Кислиця. Він залучив долучитися і російського посла Василя Небензю. Той заявив, що треба так само вшанувати і всіх жертв війни на Донбасі за попередні роки.

Під час дебатів Василь Небензя вдався до відвертої брехні і погроз.

“Постпред Франції сказав, що в Україні наразі відбувається вбивство цивільних осіб. Це не правда. Російські війська не бомблять українські міста, і ми сказали, що цим особам нічого не загрожує. І немає достовірного підтвердження загибелі цивільних осіб”, — заявив Небензя на засіданні Ради безпеки ООН, хоча цього дня ЗС РФ вчинила ракетні атаки на Київ, атакувала з артилерії багато інших міст.

Читайте: Росія обстріляла Ворзель із “Градів”: влучила в дитбудинок із 50 вихованцями
а також: На Сумщині Росія обстріляла житловий масив з “Ураганів”: серед важко поранених – діти

Небензя назвав “антиросійським” проєкт резолюції РБ ООН щодо України, заблокований РФ. Цей документ, на думку постпреда Кремля, намагається врятувати тих, хто при владі у Києві, та не враховує “постійний відхід України від Мінських угод”.

Посол Путіна сказав, що “ми не ведемо війну з українським народом – ми проводимо спеціальну військову операцію проти націоналістів та для захисту мешканців Донбасу, денацифікації та демілітаризації. Ці завдання будуть незабаром виконані, і український народ отримає можливість знову вирішувати свою долю у світі, співпраці та добросусідстві з усіма”.

“Лише сьогодні загинули чотири мирні жителі від рук українських збройних сил”, — заявив також Небензя.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 3 – 26.02.2022

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна