Битва за Київ: ЗСУ відбили напад на військову частину, знищили колону техніки на проспекті Перемоги

Українські війська відбили напад російських окупаційних сил на військову частину в Києві на проспекті Перемоги.

Бої в цьому районі точилися приблизно з третьої години ночі 26 лютого.

Лунали постріли та вибухи, кулеметні черги. Їх бачили в Солом‘янському районі від Зоопарку та Шулявки.

Очевидець у районі проспекту: “Бачу спалахи, чути бій, черги, вибухи. Орієнтовно – напрямок Сирця, Шулявки. Бачив щось горіло, падаючи. Не весь десант, мабуть, збили”.

Основні бої точилися в районі станції метро “Берестейська”.

“Військові злочинці РФ атакували одну із військових частин в Києві на проспекті Перемоги. Напад відбито”, – сказано в дописі Командування Сухопутних військ ЗСУ після четвертої години ранку.

Близько шостої сухопутка додала: на ст. метро “Берестейська” 101-ша окрема бригада охорони Генерального штабу ЗСУ імені генерал-полковника Геннадія Воробйова знищила колону окупантів: два легковики, дві вантажівки з боєкомплектом, танк.

“Все спокійно, всіх поклали”, – зазначили в КСВ.

Однак відомо, що локальні бої тривають у деяких інших районах Києва, зокрема на Троєщині. У місті діють диверсанти, коригувальники вогню російських окупантів та інші бойовики “п’ятої колони”.

Що передувало

Бої в Києві активізувалися після подій на військовому аеродромі сусіднього Василькова.

Російські військові перевдяглися в форму поліції України, під’їхали на авто з мигалками і розстріляли бійців на КПП біля Василькова, повідомила “Українська правда” з посиланням на співрозмовника у командуванні ЗС України.

Окупаційні ДРГ (диверсійно-розвідувальні групи) використовують для прикриття машини та форму поліції України. Так вони діяли поблизу Василькова, де щойно наші ППО збили Іл-76 з російськими десантниками.
Під’їхали в формі національної поліції Україні на авто з мигалками, розстріляли наших бійців на КПП, відволікли увагу. А в цей час з іншого боку зайшла інша група на вантажівці. Зараз продовжується запеклий бій за аеродром”, – ішлося в повідомленні.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 3 – 26.02.2022

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна