“Байрактар” знищив цілі поблизу аеродрому в Гостомелі. Окупанти вичерпують резерви, – Генштаб

Ударний розвідувальний безпілотник “Байрактар” знищив ворожі цілі поблизу аеродрому Гостомеля, що під Києвом.

Про це йдеться в оперативному зведенні Генштабу ЗСУ станом на 11:00.

“Угруповання Повітряних сил ЗС України здійснює відбиття повітряних ударів противника. Продовжує ведення систематичних бойових дій. Протягом доби авіацією Повітряних сил виконано 34 літако/вильоти на вогневе ураження скупчень живої сили та техніки в районі залізничної станції Городня Чернігівської області та автомобільного мосту в районі населеного пункту Херсон. ВАYRАКТАR ТВ2 вразив цілі південніше аеродрому Гостомель”, – йдеться в повідомленні.

Також у ГШ розповіли, що противник продовжує наступальні дії на обраних напрямках. Основні зусилля зосереджує у Поліському, Сіверському, Слобожанському та Таврійському операційних районах.

Основною метою операції окупантів є оточення і блокування КИЄВА, “демілітаризація” і “денаціоналізація” України, примушення українського керівництва до зміни політичного курсу на російських умовах. Однак підрозділи російських окупантів втрачають наступальний темп, очікують введення у бій додаткових підрозділів та вимушені зупинятися для поповнення запасів.

На Поліському напрямку до семи батальйонних тактичних груп ворога зупинено в районах БОРОДЯНКИ, БУЧІ, ВИШГОРОДА. Російські загарбники частково втратили боєздатність та намагаються перегрупуватись.
Російські окупанти здійснили спробу висадки повітряного десанту в районі ТОМИЛІВКИ та на аеродромі ВАСИЛЬКІВ (десант знищений).

На Сіверщині російські окупанти силами до 14 БТГр продовжують наступ з метою блокування КИЄВА з північного сходу, але зупинені підрозділами ЗС України в районі міст НІЖИНА, ВЕЛИКОЇ ДОРОГИ, ОБИЧІВА також наступ окупантів зупинено в районах СУМ, ПРИЛУК та КИЄВА.

На цьому напрямку за час операції введено 17 БТГр. Резервів у окупанта не залишилось.

На Слобожанщині до 12 батальйонних тактичних груп окупантів зі складу 1 танкової та 20 загальновійськової армій зупинений перед ОХТИРКОЮ та в районах БОГОДУХОВА, ДЕРГАЧІВ, ПЕЧЕНЕГІВ.

На Таврійському напрямку противник продовжує наступальні дії та змушений вводити другі ешелони у напрямку – до 3 БТГр зі складу 58 загальновійськової армії Південного військового округу.

В цілому щодня загарбники втрачають десятки танків, сотні броньованих машин та тисячі російських солдатів.

Слобожанське угруповання ЗС України продовжує ведення оборонної операції. Зупинило та утримує переважаючи сили російських окупантів.

Читайте також:
РФ з Чорного моря запускала ракети “Калібр” в бік України, а дрон атакував корабель Морохорони ДПСУ

ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 3 – 26.02.2022

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна