РФ з Чорного моря запускала ракети “Калібр” в бік України, а дрон атакував корабель Морохорони ДПСУ

РФ з Чорного моря запускала ракети “Калібр” в бік України, а ворожий дрон атакував корабель Морохорони ДПСУ “Григорій Куроп’ятніков”.

Відповідну інформацію поширили пресслужби Генштабу ЗСУ та Державної прикордонної служби вранці в суботу, 26 лютого

“З Чорного моря ворог здійснив пуск крилатих ракет морського базування “Калібр” по території України”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, ворожий дрон атакував корабель українських прикордонників вночі.

“Корабель Морської охорони Держприкордонслужби України “Григорій Куроп’ятніков” був атакований безпілотним літальним апаратом. Морські прикордонники відкрили вогонь по дрону, який взяв курс на український берег. Прикордонники поінформували про підозрілого повітряного агресора сили Повітряних сил. Дрон був збитий на підльоті до Чорноморська”, – йдеться в повідомленні.

Наразі корабель продовжує нести службу у Чорному морі.

Крім того, ворог дронами намагається активно вести розвідку узбережжя Чорного моря та Дунаю.

“Надранок 26 лютого на ділянці Ізмаїльського прикордонного загону спостерігається активність ворожих дронів. Безпілотні літальні апарати агресора з висоти близько 1 км розвідують узбережжя Чорного моря та ріки Дунай”, – йдеться в повідомленні ДПСУ.

Читайте також:
“Бук”, 15 гармат, 14 літаків, понад 100 танків і 3000 військових: у ЗСУ оновили дані про втрати РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна