Ірландія запроваджує безвіз для України

Уряд Ірландії ухвалив екстрене рішення і скасував візові вимоги для громадян України.

Про це йдеться в офіційній спільній заяві МЗС та Мін’юсту цієї держави, передає “Європейська правда” ввечері в п’ятницю, 25 лютого.

Очільниця Мінюсту Ірландії Гелен Макенті зазначила, що це рішення є однією з відповідей Ірландії на російську агресію проти України.

“Ми підтримуємо Україну та український народ та будемо, разом із нашими партнерами у Європейському Союзі, відігравати свою роль у підтримці України у часи скрути. Саме тому я ухвалила рішення невідкладно скасувати візові вимоги для громадян України”, – пояснила урядовиця.

Це рішення має на меті спростити також виїзд українських громадян, що є родичами громадян Ірландії, які шукають можливість втекти від збройного конфлікту.

Проте безвіз стосуватиметься усіх мандрівників.

“Те рішення буде застосовуватися до всіх громадян України, які хочуть подорожувати до Ірландії”, – наголосила вона.

Рішення ухвалене за надзвичайною процедурою і починає діяти невідкладно, відсьогодні. Ті українці, які прямуватимуть до Ірландії за безвізовою процедурою, матимуть 90 днів для того щоби залишити країну або врегулювати підстави свого більш тривалого перебування.

Оскільки йдеться про надзвичайне рішення, уряд Ірландії не гарантує збереження безвізу після завершення конфлікту; утім, повідомлення не містить і заборони такої можливості. ”

Цей порядок буде перебувати у стані перегляду, утім, уряд Ірландії буде працювати разом з колегами з інших держав над пан’європейськими заходами із захисту тих, хто їде з України”, – пояснила Макенті.

Довідково

Ірландія досі лишалася єдиною державою ЄС, що не запровадила безвізовий в’їзд для України, оскільки вона не бере участі у міграційній політиці ЄС. Ірландія перебуває у спільному візовому просторі з Британією і досі вважалася державою з дуже обтяжливим для українців візовим режимом.

Читайте також:
Джонсон оголосив санкції проти РФ: банки виключено з британської системи, активи ВТБ заморожено, “Аерофлот” “забанений”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна