Збито п’ять літаків і два вертольоти ЗС Росії

доповнено, оновлено

У ході наступу росіян українські Збройні сили збили п’ять літаків і один вертоліт ворога.

Як передає “Новинарня“, про це о 7:50 ранку 24 лютого повідомила в прямому ефірі “1+1” журналістка Наталя Нагорна з посиланням на офіційне повідомлення з командування ОС.

Пресслужба Генерального штабу ЗСУ підтвердила вранці цю інформацію.

“За інформацією командування Об’єднаних Сил, сьогодні, 24 лютого, у районі проведення ОС збито 5 літаків та вертоліт агресорів. Об’єднані сили дають гідну відсіч збройним силам РФ. Військові підрозділи на своїх позиціях. Противник несе втрати. Зберігайте спокій та вірте в українських захисників”, – йдеться в повідомленні.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підтвердив і розширив цю інформацію.

“Сили оборони держави, користуючись правом на самооборону відповідно до ст.51 Статуту ООН, надають гідну відсіч спробам противника прорвати кордон. Ситуація контрольована. Російські війська несуть втрати.
В районі проведення ООС збито 5 літаків ВКС РФ та 2 вертольоти, підбито 2 танки, знищено кілька вантажівок ЗС РФ”, – ідеться в його повідомленні у ФБ близько 8:50.

Раніше уранці 24 лютого президент РФ Путін заявив про початок “спеціальної військової операції на Донбасі”, після чого Росія вдалася до масованого удару по Україні. Ціллю стали насамперед військові аеродроми, артсклади та інші об’єкти ЗСУ.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна