20 вертольотів ЗС РФ висадили десант у Гостомелі – ведеться бій

Два десятки російських вертольотів КА-52 та Мі-8 висадили ворожий десант на аеродромі Гостомель у Київській області, ведеться бій.

Противник продовжує агресивні дії по всій лінії спільного кордону, інформує пресцентр Генерального штабу Збройних сил України о 17:59 у четвер, 24 лютого.

За повідомленням, оприлюдненим о 16:31, українські військовослужбовці дали бій російським окупантам у Гостомелі, збили три ворожі гелікоптери із тридцяти чотирьох.

“Працювала російська штурмова авіація, винищувачі і гелікоптери. Ми були змушені завдати артилерійський удар по аеропорту, на якому висадився ворожий десант. Бригада перегрупувалася”, – поінформувала пресслужба Бригади швидкого реагування Національної гвардії України.

Дані про втрати уточнюються.

Зазначається, що за результатами бою вдалося зберегти максимум живої сили.

Пізніше речник Бригади швидкого реагування НГУ Андрій Куліш (Харитін Старський), розповів про ситуацію навколо летовища. За його словами, вертольоти ЗС Росії сіли, бо в гостомельців закінчився боєкомплект для зеніток і переносних зенітно-ракетних установок.

“Нелегкий день. У Гостомелі на цю мить перебуває до одного батальйону “адічалих” (прилетіла штурмова авіація, також 34 гелікоптери, з них ми точно збили три, за іншими даними – п’ять). Ми забрали прапор [бригади] і відійшли з мінімальними втратами, коли закінчились ПЗРК і б/к для зенітних установок.

“Наша арта і винищувачі відутюжили базу і взльотку, працювали по російському десанту. Протидіяти “сушкам” і “алігаторам” стрілковухою було нереально”

На цю мить ударна міць бригади стримує ворога в іншому місці, тому по вертольотах відпрацювали мінімальними силами.

За моїми підрахунками, в ході бою знищили більше взводу росіян. Гвардійці справжні воїни, всі люто сьогодні повоювали і битимуться до перемоги без зволікань. Гостомель обов’язково відвоюємо!” – написав Старський у фейсбуці.

Читайте також:
Під Черніговом у полон здався взвод 74 мотострілецької бригади ЗС РФ

ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна