“Планування наступної провокації”: бойовики “ДНР” заявляють про евакуацію жителів прифронтових зон

У соцмережах та телеграм-каналах бойовиків угруповання “ДНР” поширюють інформацію про плановану евакуацію місцевих жителів із прифронтових населених пунктів з боку непідконтрольної території Донеччини.

У дописах зазначається, що “розпорядження про евакуацію мирних мешканців, яка готується”, нібито надійшли в різні прифронтові райони. Однак дата такої евакуації “поки невідома”.

“Російсько-окупаційні війська почали активно розповсюджувати інформацію про евакуацію деяких н.п. на тимчасово окупованих територіях. Вважаю це плануванням наступної провокації з постановним обстрілом і звинуваченнями підрозділів Об’єднаних сил ЗСУ”, – прокоментував ці анонси військовий блогер Анатолій Штефан із Командування ОС.

Як інформувала “Новинарня“, 17 лютого вже до 16:00 зі штабу ООС повідомили про 40 обстрілів з боку російсько-окупаційних військ в ОРДЛО, переважно з важкої артилерії, як на Луганському, так і на Донецькому напрямках. Це “найгарячіший” день на фронті з 2019 року.
Уранці бойовики обстріляли дитячий садок у Станиці Луганській, однак ворожа пропаганда заявляла, нібито це ЗСУ “розбомбили” дитсадок “на території ЛНР”.

Читайте також:
“РФ планує створити привід для нападу на Україну”: Блінкен назвав варіанти подій, після яких може початися наступ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна