США також вирішили прибрати з України своїх інструкторів

Міністр оборони США Ллойд Остін розпорядився тимчасово вивести з України американських інструкторів на тлі загрози масштабного вторгнення РФ.

Про це в суботу, 12 лютого, повідомив у твіттері речник Пентагону Джон Кірбі.

Він зазначив, що глава Пентагону насамперед дбає про безпеку військовослужбовців, та наголосив, що США “залишаються відданими відносинам з українськими Збройними силами”.

Журналіст The Washington Post опублікував заяву Кірбі, згідно з якою Україну залишать 160 членів нацгвардії Флориди, які перебували на території країни з кінця листопада та інструктували українських військових. Їх буде передислоковано до іншого місця в Європі.

Кірбі також зазначив, що передислокація “не означає, що рішучість США підтримувати ЗСУ змінилася”, але дозволить забезпечити “захист союзників і стримування агресії”.

Раніше цього ж дня парламентський заступник міністра з питань збройних сил Великої Британії Джеймс Гіппі повідомив, що британські інструктори, які проводили навчання з українськими військовими, залишать Україну цими вихідними, 12-13 лютого.

Читайте також:
“Welcome to hell!” Міністр оборони і Головнокомандувач видали заяву на тлі загрози нападу росіян

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна