Росія погодила відправку 200 білоруських військових до Сирії

У понеділок, 7 лютого, уряд Росії схвалив проект безстрокової угоди з Білоруссю щодо розміщення її військового контингенту з 200 осіб у Сирії.

Документ було опубліковано на офіційному інтернет-порталі правової інформації.

Як зазначається у проекті угоди, білоруський контингент братиме участь у “гуманітарних заходах” поза зоною бойових дій, його розмістять у місці дислокації російської авіаційної групи – на авіабазі Хмеймім.

Завдання та склад білоруської групи затвердить влада Білорусі, погодивши своє рішення з Росією. Військові підпорядковуватимуться Центру з примирення ворогуючих сторін міноборони РФ, але залишатимуться під командуванням міноборони Білорусі.

Росія “на безоплатній основі” забезпечить білоруських військових харчуванням, транспортом, обмундируванням, технічними та матеріальними засобами, зброєю, військовою технікою та боєприпасами, а також проводить їх підготовку та організує їхню евакуацію з Сирії у разі загрози життю.

Читайте також:
Росія і Білорусь почали навчання “із відбиття агресії” з боку України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна