НАБУ оголосило у розшук нардепа від “СН” Сергія Кузьміних

Національне антикорупційне бюро оголосило у розшук нардепа “Слуги народу” Сергія Кузьміних.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ в четвер, 3 лютого.

У Бюро пояснили, що рішення про розшук було ухвалено через систематичну неявку Кузьміних на виклики правоохоронців, його відсутність за місцем проживання та приховування від слідства.

У НАБУ стверджують, що Кузьміних “викрили на гарячому” на отриманні 558 000 грн хабаря. 31 січня генпрокурор Ірина Венедиктова підписала йому підозру, вона була направлена за місцем роботи (до Верховної Ради), а тому нардеп вважається підозрюваним і має на першу вимогу прибувати до слідчого прокурора або до суду, зазначають у Бюро.

У НАБУ також зазначають, що 31 адвокат Кузьміних повідомила про перебування депутата у медзакладі, але відмовилася повідомити, в якій саме.

У Бюро вважають, що дії нардепа мають характер приховування від органів досудового розслідування.

Як писала “Новинарня“, 28 січня НАБУ повідомило про затримання Кузьміних “на гарячому” – під час отримання хабаря в розмірі 558 тисяч гривень. За даними слідства, нардеп отримав гроші за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями та лікарнею у Житомирській області.

Як відомо, Сергій Кузьміних – голова підкомітету з питань фармації та фармацевтичної діяльності Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

Також Сергій відомий як житомирський волонтер, засновник центру реабілітації АТОвців, брат військового ЗСУ – славетного “кіборга” Олега Кузьміних.

Читайте також:
“Я ж*пу рву за всіх”: НАБУ опублікувало запис розмов Кузьміних щодо “відкатів”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна