Байден заявив про ліквідацію лідера “ІДІЛ”

На північному заході Сирії американські спецпризначенці ліквідували лідера терористичної організації “Ісламська держава” Абу Ібрагіма аль-Гашемі аль-Кураші.

Про це в четвер, 3 лютого, заявив президент США Джо Байден, інформує  пресслужба Білого дому.

“Минулої ночі за моїм наказом Збройні сили США на північному заході Сирії успішно провели контртерористичну операцію, щоби захистити американський народ і наших союзників і зробити світ безпечнішим“, – сказав Байден.

За його словами, внаслідок спецоперації був вбитий лідер терористичної організації “Ісламська держава”,якого називали Абу Ібрагім аль-Гашемі аль-Кураші.

“Усі американці благополучно повернулися з операції”, – додав Байден.

Абу Ібрагім аль-Гашемі аль-Кураші

Абу Ібрагім аль-Гашемі аль-Кураші був призначений лідером “ІДІЛ” 31 жовтня 2019 року, менш ніж через тиждень після смерті Абу Бакра аль-Багдаді, першого лідера цієї терористичної організації.

Читайте також:
СБУ заявила, що викрила в Києві осередок “Ісламської держави”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна