Шотландія закликала Джонсона боротися із впливом російських олігархів у Британії

Перша міністерка Шотландії Нікола Стерджен закликала британського прем’єр-міністра Бориса Джонсона боротися з впливом російських олігархів на лондонську фінансову індустрію і його Консервативну партію.

Про це вона написала у статті для видання The Guardian, опублікованій у вівторок, 1 лютого.

На тлі візиту Джонсона до Києва Стерджен закликала його “відновити репутацію свого уряду, що похитнулася”, вживши заходи щодо російського фінансування Консервативної партії та вплив “Лондонграда” на діяльність у Британії.

Вона назвала поточну політичну та військову загрозу для України “нестерпною”.

“Як і будь-яка європейська країна, Україна має бути вільна в організації свого управління та альянсів у сфері безпеки на власний розсуд”, – сказала Стерджен.

“Як людина, яка провела своє життя, виступаючи за суверенне право народу Шотландії визначати наше власне майбутнє, це принцип, який лежить в основі мого власного світогляду. Бачити такий тиск, який чиниться на державу, яка рішуче стала на шлях інтеграції з ліберально-демократичним порядком, нестерпно”, – додала вона.

Читайте також:
Британія виділяє ще майже £2 мільярди на проєкти з Україною

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна