Джонсон у Києві заявив, що вторгнення в Україну стало би поразкою Путіна

У Києві прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що потенційне вторгнення Росії в Україну стало би поразкою президента РФ Володимира Путіна.

Про це він заявив на спільній президентом Володимиром Зеленським пресконференції, передає “Європейська правда” у вівторок, 1 лютого.

“Подальше вторгнення Росії в Україну було би політичної та гуманітарною катастрофою. Мені видається, що це було б і військовою катастрофою як для Росі так і для світу. Потенційне вторгнення було би поразкою і для президента Путіна”, – вважає Джонсон.

Він наголосив, що в останні тижні провів численні переговори з європейськими лідерами і всі вони підтримують позицію, що України має право сама визначати свій політичний курс і до якої організації приєднуватися.

“Зараз життєво важливо, щоб Росія зробила крок назад і обрала шлях дипломатії. І ми будемо залучатися до діалогу. Але санкції готові і ми надаємо військову підтримку (Україні, – “Н”) і прагнемо посилити співпрацю у галузі економіці”, – додав він.

Читайте також:
Оголошення про альянс України, Польщі і Британії перенесли: Кулеба назвав причину

Понад 60% громадян підтримують ідею створення військово-політичного союзу Британії, України та Польщі, – соціологія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна