Якщо Росія нападе, вона не зупиниться на Україні, – посол Маркарова

Посол України в США Оксана Маркарова заявила, що в разі масштабного вторгнення ЗС Росії в Україну Москва може піти далі і не “зупинитися на Україні”.

Про це вона сказала в інтерв’ю CBS News 30 січня.

“Причина, чому Путін напав на нас – не в тому, що він хоче Україну, чи тільки Україну. Причина полягає в тому, що ми обрали бути демократією і маємо євроатлантичні та європейські прагнення. Отже, це напад на демократію, і я вважаю, що ніхто не буде в безпеці, якщо на Україну нападуть. Ми не хочемо бути частиною Радянського Союзу, Російської імперії чи Російської Федерації. Ми хочемо бути суверенними, є суверенними і боремося за нашу незалежність”, – сказала Маркарова.

“І якщо Росія далі нападе на Україну, вони, звісно, не зупиняться на Україні. Тому в інтересах Європи і всього демократичного світу – допомогти нам захистити себе, а також показати, що міжнародне верховенство права все ще працює”, – додала дипломатка.

Читайте також:
Нові санкції США зруйнують російську економіку і вплинуть на життя всіх росіян, – NYT

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна