Резніков очікує затвердження ракетної програми України в 2022 році

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що в 2022 році очікується затвердження ракетної програми України.

Про це він поінформував у п’ятницю, 28 січня, під час години запитань до уряду.

“Цього року планується затвердити три базові державні цільові програми – програму розвитку ЗСУ, програму розвитку озброєнь і ракетну програму. Це запустить системний процес переозброєння армії. Це також вкрай важливо для оборонних підприємств. У нас чи не вперше виникне можливість гармонізувати цільові програми і бюджетне планування в тому числі завдяки роботі із Мінстратегпромом, прибрати з оборонного замовлення речі, які виникають у ручному режимі”, – цитує міністра його пресслужба.

“Щоб це стало можливим, я закликаю, починаючи з етапу формування бюджетної резолюції, орієнтуватися на те, щоб з 2023 року витрати на оборону складали не менше 3% ВВП. І я проситиму парламент голосувати за бюджет оборони в плановому порядку, а не в авральному”, – додав глава відомства.

Олексій Резніков наголосив, що дії української влади мають бути швидкими, але продуманими.

“Якщо ситуацію буде розбалансовано і втрачено макроекономічну стабільність, додаткові мільярди армії не допоможуть. Ми підготуємо обґрунтовані запити, узгодимо їх в уряді і з профільним комітетом. І будемо дуже раді отримати додаткові кошти, закладаючи системну основу на майбутнє. Щоб коли на цій трибуні стоятиме наступний міністр оборони, у нього в бюджеті гарантовано було 3% ВВП. І цей ВВП постійно зростав, збільшуючи обсяг ресурсів на оборону”, – додав міністр оборони.

Читайте також:
Резніков відповів, як Україна протидіятиме ймовірному ракетному удару Росії

У протиракетній програмі основна ставка має бути на український ОПК, – Резніков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.