“Слуга народу” Яременко заявив, що в психологічні ігри з ескалацією грають партнери України, а не росіяни

На тлі реального зосередження військ Російської Федерації навколо нашої держави “в психологічні ігри з ескалацією до крайнощів сьогодні грають не росіяни, а партнери України”.

Про це в понеділок, 24 січня, заявив народний депутат від “Слуги народу” Богдан Яременко у фейсбуці.

“Як на мене, причина різнобою у заявах з приводу нинішнього витка ескалації з Росією очевидна – попри цілком реальне зосередження російських військ навколо України в психологічні ігри з ескалацією до крайнощів зараз грають не росіяни, а партнери України”, – написав нардеп.

Він вважає, що це “ускладнює реагування” на ситуацію.

” (…) бо ніхто не збирається применшувати загрозу від ворожих солдат і техніки, і ніхто з офіційних осіб не може дозволити собі публічно осмикнути американців за надмірний інформаційний та психологічний тиск (хоча би тому, що їх ігри супроводжуються все ж таки поставками озброєнь)”, – вважає Яременко.

Він зазначив, що в Україні “немає централізованого штабу інформаційної війни”.

“Слуга народу” вважає, що причина в тому, що “ми не вирішуємо завдання, а ділимо бюджет“.

“А відтак немає стратегічної лінії у комунікації. Кожна комунікація кожної посадової особи вирішує тактичне завдання”, – зрезюмував Богдан Яременко.

Журналіст Юрій Бутусов назвав раптові заклики від влади, які не супроводжуються щоденною комунікацією, “неадекватністю”.

“Стратегії нема, згоден. Якщо не пояснювати людям загальної картини кожного дня, то якийсь раптовий заклик не панікувати сприймається як неадекватність“, – наголосив він.

“Мій улюблений буратіно. Ніколи не підводить. Еталон. Дипломат з найкращих порід дерева. Американка гадить, ти диви”, – прокоментував у фейсбуці заяву Яременка громадський діяч та блогер Віктор Трегубов.

Нагадаємо, раніше про рішення розпочати вивезення з України родин американських дипломатів заявив Держдеп.
В українському міністерстві закордонних справ назвали передчасним таке рішення Вашингтона і зауважили, що у безпековій ситуації фактично не сталося змін.
Згодом глава дипломатії ЄС Боррель заявив, що Європейський Союз не бачить причин для евакуації сімей дипломатів чи співробітників свого представництва з України.

Читайте також:
Велика Британія почала евакуацію дипломатів із України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна