МОУ виступило із заявою щодо надання озброєнь і техніки іноземними партнерами

Міністерство оборони України заявило, що обсяги озброєнь, які в ці дні отримує наша держава від міжнародних партнерів, є “безпрецедентними”. При цьому МОУ не планує коментувати жодні неофіційні повідомлення щодо надання нашій державі міжнародної (іноземної) допомоги у вигляді озброєнь, військової техніки, обладнання, інших елементів такої допомоги, яка надходить в даний момент, запланована або перебуває на стадії обговорення.

Про це йдеться у заяві відомства, опублікованій на сайті Міноборони в четвер увечері, 20 січня.

“Обсяги такої допомоги в даний момент є безпрецедентними. Ми наполегливо працюємо над збільшенням об’єму і розширенням номенклатури засобів оборони, які надаються Україні. Це можливо за умови відповідального підходу з дотриманням розумних обмежень, які є звичною практикою у діяльності подібного роду”, – сказано в повідомленні.

Офіційні повідомлення щодо фактично наданої допомоги поширюватимуться в координації з партнерами у відповідний момент і в обсязі, який не зашкодить національним інтересам.

“З величезною повагою ставлюсь до роботи засобів масової інформації, але прошу врахувати, що держава-агресор безпосередньо та через агентів впливу докладає значних зусиль для зниження міжнародної допомоги Україні, блокування поставок зброї оборонного призначення, навіть — нелетальної, інших потрібних речей, які рятують життя наших воїнів. Одна із ключових засад політико-дипломатичних відносин, в тому числі у сфері оборони, є дотримання політики конфіденційності у визначених моментах на тому чи іншому етапі. Хочу подякувати нашим партнерам за підтримку. Ми кожен день послідовно зміцнюємо нашу армію. Наші воїни налаштовані дати жорстку відсіч будь-яким спробам агресії. Через це, зокрема, на сході останнім часом ми спостерігаємо деморалізацію російських окупаційних військ. Вони навіть рідше влаштовують провокації, адже отримують гідну відповідь. Сподіваюсь на розуміння ЗМІ і дякую за інформаційну підтримку Збройних сил”, – цитує міністра Олексія Резнікова його пресслужба.

Читайте також:
Плюс до 2 тис. ПТРК за тиждень: Британія планує поставити Україні ще більше озброєння

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна