Американські морпіхи досліджують архівне відео, як жінка-снайпер на Донбасі знищує бойовиків

Американські морпіхи досліджують архівне відео, як жінка-снайпер на Донбасі ліквідовує бойовиків.

Відеоматеріал опублікував колишній американський військовий та письменник Джош Брукс у блозі Funker 530, присвячений військовій тематиці. Його ведуть ветерани американської армії.

Відео роботи жінки-снайпера показано через термічний приціл. У назві зазначається, що жінка-снайпер убила “російського сепаратиста”. Інформації про те, де, коли і за яких обставин було знято ролик, немає. Також невідомо, звідки з’явилося відео у американського ветерана.

В описі ролика вказується, що на відео члени української снайперської групи вночі ведуть спостереження за позицією російських бойовиків через тепловізійну оптику. Через якийсь час у кадрі утворюється тепловий відтінок людини. Снайпер відкриває вогонь і вражає особу.

“Якщо ви колись замислювалися, чому нова мода у військовому камуфляжі завжди включає щось, що приглушує вашу теплову сигнатуру, то подивіться це відео”, — вказано в підписі.

Це архівне відео, на якому працює українська доброволиця, тодішня снайперка УДА Олена Білозерська.

Вона зреагувала на публікацію в американському ветеранському пабліку.

“На американській мілітарній спільноті виклали архівне відео моєї стрільби по противнику. Дуже цікаво читати в коментарях, як американці намагаються розібратися у нашій військово-політичній ситуації”, – написала Білозерська, поширивши відео.

Йдеться про бойові дії в 2017 році – тоді, зі слів Дмитра Яроша, Білозерська знищила двох бойовиків ОРДЛО та поранила ще одного.

Читайте також:
Снайпер УДА Білозерська: Війна більше навчає милосердю, ніж ненависті до ворогів. Вибіг рятувати цуцика – загинув…

“Повна синергія з ЗСУ, але це секрет”. Снайпер УДА Білозерська розповіла, як зараз воюють “добробати”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна