“За удар по ППО”: слідча ДБР потрапила до бази “Миротворця”

До бази “Миротворця” внесли слідчу Державного бюро розслідувань Оксану Богатюк, яка разом з іншими співробітниками відомства у 2020 році “завдала нищівного удару по протиповітряній обороні України” – у кількох зенітних бригадах, під Києвом та біля Криму, вони вилучили ключові елементи (клістрони) системи наведення на ціль.

Про це в середу, 12 січня, пише “Миротворець”.

“Все це творили, прикриваючись ухвалою судді Хмельницького міськрайсуду в межах т.з. кримінального провадження №62020240000000492 (щодо ймовірного порушення правил і прозорості при закупівлі клістронів), яка, між іншим, не давала дозволу на вилучення. Ухвала дозволяла лише огляд в/ч та дивізіонів, які входять до її складу”, – йдеться в повідомленні.

У “Миротворці” переконані: слідчі достеменно знали, що придбання клістронів було результатом вдалої спецоперації наших спецслужб, і придбати їх було неможливо ні у який спосіб, крім як із залученням розвідувальних органів, оскільки наші системи ППО в основному ще радянських часів і виробником запчастин для них є російський агресор.

“В результаті дій слідчих ДБР були «засвічені» номери електронних пристроїв, що дозволило ФСБ російського агресора досить швидко вирахувати та заарештувати задіяну у постачанні клістронів в Україну агентурну мережу наших спецслужб. Канал отримання клістронів для наших систем ППО був знищений діями ДБР”, – йдеться в повідомленні.

Дослідники “Миротворця” знайшли слідчу ДБР Оксану Богатюк, “яка замутила все це на Хмельниччині”. Тепер вона у “Чистилищі”, оскільки її дії нанесли обороноздатності України не меншу шкоду.

“До речі, попри заподіяну шкоду обороноздатності України, яка призвела до важких наслідків, ця слідча досі працює в ДБР”, – підсумовує “Миротворець”.

Як інформувала “Новинарня“, 2 липня 2020 року Командування Повітряних сил ЗСУ заявило про вилучення представниками ДБР із зенітно-ракетних бригад, які базуються в Хмельницькій, Одеській та Херсонській областях НВЧ приладів (клістронів), що є одним з основних елементів системи наведення зенітних ракетних комплексів на ціль.

Того ж дня в Державному бюро розслідувань заявили, що повернуть у військові частини Повітряних сил Збройних сил України вилучені напередодні прилади НВЧ (клістрони).
Щодо своїх співробітників бюро обіцяє призначити службову перевірку.
Також в ДБР повідомили, що проводиться розслідування за фактом перевищення повноважень співробітниками бюро і СБУ.

Читайте також:
Справу про вилучення клістронів у бригадах ППО закрили, але відкрили нову, – ОГП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна