ДБР поверне у військові частини ПС ЗСУ вилучені клістрони, а щодо своїх співробітників призначить перевірку

 

У Державному бюро розслідувань заявили, що повернуть у військові частини Повітряних сил Збройних сил України вилучені напередодні прилади НВЧ (клістрони).
Щодо своїх співробітників бюро обіцяє призначити службову перевірку.

Відповідну заяву пресслужба ДБР видала увечері в четвер, 2 липня.

“У ході слідчих дій було вилучено 7 приладів НВЧ (клістрони). Того ж дня слідчі ДБР повернули три прилади до однієї з військових частин, ще чотири прилади буде повернуто сьогодні. Керівництвом Державного бюро розслідувань ініційовано проведення службового розслідування, під час якого буде надана оцінка правомірності дій працівників ДБР”, – йдеться в повідомленні відомства.

Там додалои що слідчі Державного бюро розслідувань у рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за матеріалами Головного управління військової контррозвідки СБУ 1 липня 2020 року провели санкціоновані огляди військової техніки на території кількох військових частин Повітряних сил Збройних сил України.

“Завдяки резонансу, жвавому обговоренню в суспільстві, розумінню керівництва правоохоронних органів, вдалось досягти консенсусу у вирішенні питання повернення вилучених НВЧ приладів (клістронів) до частин зенітних ракетних військ Повітряних сил Збройних сил України”, – прокоментували в свою чергу заяву ДБР в Командуванні ПС ЗСУ.

Як інформувала “Новинарня“, напередодні в три зенітні ракетні бригади ПС ЗСУ прийшли співробітники Державного бюро розслідувань та вилучили чотири НВЧ прилади (клістрони).
У пресслужбі Повітряних сил додали, що надвисокочастотні прилади є одним із основних елементів системи наведення зенітних ракетних комплексів на ціль.

Створений запас НВЧ приладів, у разі виходу з ладу ЗРК, дозволяє швидко відновити їх боєздатність.

Читайте також:
Під час навчань “Кавказ-2020” Росія може вдаватися до провокацій, – ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна