Росія планує внутрішню дестабілізацію України, – Нуланд

Російська Федерація підготувала плани саботажу і внутрішньої дестабілізації щодо України.

Про це у вівторок, 11 січня, заявила заступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд, передає “Радіо Свобода”.

“Саме Росія створила цю кризу з нічого. Росія накопичила 100 тисяч військових на кордонах України. Саме Росія підготувала внутрішній саботаж, дестабілізацію і варіанти дій під чужим прапором для України. Росія вивергнула дезінформацію і брехню про Україну, США і про НАТО, щоб виправдати власні дії”, – сказала Нуланд.

Вона наголосила, що агресором виступає саме РФ, а Україна чітко заявила, що не має намірів загрожувати Москві. Так само заступниця держсекретаря заявила, що і НАТО не становить загрози для Росії.

Нуланд висловила сподівання, що Москва обере дипломатію, а не подальше протистояння. Інакше, за її словами, США мають намір запровадити санкції.

“Якщо російський уряд далі вторгнеться в Україну, дестабілізує Україну, ми готові і погодили це з нашими союзниками і нашими партнерами запровадити серйозні наслідки. Ми відповімо масштабними економічними заходами, у тому числі тими, які раніше не використовувалися, і завдамо дуже значних витрат економіці Росії та її фінансовій системі”, – наголосила Нуланд.

Нагадаємо, на сьогодні в Брюсселі заплановане засідання Ради НАТО-Росія – на тлі вимог Москви щодо “гарантій безпеки”, а також нарощування Кремлем військ поблизу України.

В останні місяці Росія нарощувала чисельність військ уздовж кордону з Україною, що сприяло напруженості в регіоні та викликало побоювання щодо можливої ​масштабної ​інтервенції РФ.
На цьому тлі Путін висунув Заходу низку вимог, у тому числі юридично зобов’язувальних гарантій подальшого нерозширення НАТО на схід. В Альянсі відкинули такі нахабні пропозиції щодо розподілу сфер впливу.

Читайте також:
Конгресмени США пропонують оголосити Україну країною “НАТО-плюс”: що це означає

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна