Блінкен запевнив Кулебу в готовності збільшити оборонну допомогу для України

Держсекретар США Ентоні Блінкен у розмові з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою заявив, що Російська Федерація понесе величезні втрати у разі нового вторгнення в Україну.

Про це в середу, 12 січня, інформує “Європейська правда”.

Відзначаючи спільне занепокоєння щодо поточного нарощування Росією військових сил поблизу України Блінкен і Кулеба обговорили результати та наступні кроки після діалогу зі стратегічної стабільності США та Росії в Женеві та напередодні засідання Ради НАТО-Росія в Брюсселі.

Держсекретар поділився очікуваннями від засідання Постійної ради ОБСЄ 13 січня у Відні.

“Провів розмову з американським колегою та другом Ентоні Блінкеном. Протягом тижня дипломатичних контактів з РФ, Україна та США залишаються єдиними у прагненні деескалації завдяки дипломатії та силі. Ми продовжуємо тісно працювати разом над стримуванням РФ від подальшої агресії” – написав Кулеба в твіттері.

Блінкен підтвердив свою підтримку дипломатії як єдиного відповідального шляху вперед, і що без України жодних предметних дискусій щодо України не буде.

“Він повторив, що якщо Росія вибере шлях подальшого конфлікту, Сполучені Штати та наші союзники та партнери готові покласти величезні витрати на економіку Росії, посилити присутність НАТО в прифронтових державах Альянсу та збільшити оборонну допомогу Україні” – йдеться у заяві Держдепу.

Нагадаємо, на сьогодні в Брюсселі заплановане засідання Ради НАТО-Росія – на тлі вимог Москви щодо “гарантій безпеки”, а також нарощування Кремлем військ поблизу України.

В останні місяці Росія нарощувала чисельність військ уздовж кордону з Україною, що сприяло напруженості в регіоні та викликало побоювання щодо можливої ​масштабної ​інтервенції РФ.
На цьому тлі Путін висунув Заходу низку вимог, у тому числі юридично зобов’язувальних гарантій подальшого нерозширення НАТО на схід. В Альянсі відкинули такі нахабні пропозиції щодо розподілу сфер впливу.

Читайте також:
Росія планує внутрішню дестабілізацію України, – Нуланд

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна