Чехія хоче посилити військову співпрацю з Україною через дії РФ

Через загрозу нового вторгнення Російської Федерації до України Чехія планує двостороннє посилення допомоги нашій державі в низці сфер, зокрема військовій.

Про це інформує видання Respekt.

Міністр закордонних справ Ян Ліпавський зауважив, що Чехія, як країна-член НАТО, координує свої кроки разом з іншими союзниками.

За словами дипломата, ця стратегія полягає у посиленні стримування та оборони на східному крилі Альянсу, а також формуванні “чіткого повідомлення про масові наслідки для Росії”, якщо військова агресія відбудеться, “незалежно від причин”.

Міністр закордонних справ додав, що Чехія також зосереджена на посиленні власної стійкості проти агресії Москви та посиленні допомоги Україні, до якої входитимуть і “ширші реформи, як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі”.

Липавський зазначив, що на початку лютого в Україні відбудеться зустріч міністрів закордонних справ Чехії, Австрії, Словаччини та України у Славківському форматі. Її метою буде підтримка країни в її складній ситуації.

Читайте також:
У Чехії найманець отримав 21 рік ув’язнення за участь у війні проти України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна