Росія надала вугілля для Луганської ТЕС у Щасті

доповнено

В Україну доставили перші 60 вагонів енергетичного вугілля для підконтрольної уряду України Луганської ТЕС, яка є головним джерелом енергії для області, проте має найнижчі запаси вугілля в країні.

Про це повідомила представниця України в робочій підгрупі з соціально-економічних питань Тристоронньої контактнох групи Вікторія Страхова, пише “Економічна правда“.

“Позитивні новини. Перші 60 вагонів вугілля для Луганської ТЕС зайшли до України. Тепер можна бути впевненою, що місто Щастя та прилеглі населені пункти будуть щасливими хоча б у плані тепла. І тепло буде у сім’ях, члени яких живуть по обидва боки контактної лінії. І справедливо подякувати моєму візаві у ТКГ Сергію Назарову, який допоміг у цьому питанні”, – написала Страхова у фейсбуці 5 січня.

Вона підтвердила, що вугілля – це антрацит зі Ростовської області Росії, шахта “Обухівська”.

Сергій Назаров – заступник міністра економічного розвитку РФ, який у Москві курирує напрямок співпраці з “ДНР/ЛНР”.
Він тісно пов’язаний із Ростовською областю та темою вугільної промисловості, пройшов шлях від слюсаря-ремонтника до генерального директора підприємства “Гуковвугілля”, був заступником губернатора,обіймав посаду заступника міністра регіонального розвитку РФ у 2012-2014 роках.

Луганська ТЕС є основним джерелом електро- і теплоенергії для мешканців Луганської області, а також живить Попаснянський водоканал, який забезпечує водою жителів поблизу лінії розмежування.

Раніше Міністерство енергетики України дозволило Луганській ТЕС використовувати газ замість вугілля. У відомстві зазначили, що така можливість застосовуватиметься виключно на період можливої відсутності в достатніх обсягах запасів вугілля на складах через дії Російської Федерації.

На 6 січня ЛуТЕС має на складах 8,1 тис. тонн вугілля – заледве 14% від мінімального обсягу. Наразі лише на одній ТЕС дотримані гарантовані запаси вугілля.

Читайте також:
Росія блокує постачання вугілля з Казахстану, – Міненерго

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна