Понад п’ять тисяч захисників у 2021-му пройшли психологічну реабілітацію

Україна здійснює інституційні зміни та розбудовує систему медичної і психологічної реабілітації.

Про це заявила міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, передає “Урядовий портал”.

“У 2021 році послуги з психологічної реабілітації отримали понад п’ять тисяч захисників, а вже наступного ми маємо напрацювати дієву модель психологічної реабілітації з високими стандартами надання послуг”, – сказала вона під час наради щодо реалізації програм з реабілітаційної допомоги у 2022 році.

Також у жовтні вийшов указ президента, яким передбачено створення у 2023 році сучасних реабілітаційних центрів у кожній області, де надаватимуть послуги військовослужбовцям і ветеранам.

“Сьогодні ми виробляємо механізм, який дозволить зібрати практики та досвід, напрацьовані у всіх відомствах та на місцях, та перетворити їх на сучасну державну систему, де захисники отримуватимуть послуги з реабілітації на найвищому рівні”, – наголосила Лапутіна.

За підсумками наради прем’єр-міністр Денис Шмигаль дав завдання всім відомствам розробити дорожню карту з розвитку системи реабілітації та зробити розрахунки для створення сучасної інфраструктури з реабілітаційної допомоги, щоб вона стала доступною кожному, хто потребує таку послугу.

Також глава уряду дав завдання Міністерству охорони здоров’я та Міністерству соціальної політики підготувати нормативно-правову базу для впровадження Закону України “Про реабілітацію у сфері охорони здоров’я”.

Читайте також:
Боєць 24 омбр Андрій Дячишин, який в серпні отримав наскрізне кульове поранення в голову, почав ходити. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна