Білорусь визнала “екстремістським” сайт місцевої служби “Радіо Свобода”

МВС Білорусі внесло до списку “екстремістських формувань” сайт білоруської служби “Радіо Свобода”.

Про це повідомило МВС Білорусі у телеграмі у четвер, 23 грудня.

“Міністерство внутрішніх справ 23 грудня 2021 року визнало екстремістським формуванням групу громадян, які об’єдналися за допомогою інтернет-ресурсів “Радыё Свабода”, – йдеться в повідомленні.

У грудні 2021 року суд у Мінську визнав “екстремістськими” акаунти білоруської служби “Радіо Свобода” у соціальних мережах.
У Білорусі за ґратами перебувають двоє журналістів «Радіо Свобода» – Ігор Лосик та Андрій Кузнечик. Журналісти Олег Груздзілович, Алесь Дащинський та Інна Студзінська перебувають під слідством. Офіс «Радіо Свобода» в Мінську опечатали силовики.

Торік МЗС Білорусі позбавило акредитації всіх журналістів «Радіо Свобода», а також десятки інших представників іноземних ЗМІ.
У липні 2021 року у Мінську силовики розгромили офіс білоруської служби «Радіо Свобода». Під час обшуків силовики затримали декількох журналістів, пізніше їх відпустили під підписку про невиїзд.

Читайте також:
У Білорусі затримали фрілансера “Радіо Свобода”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна