Львівська облрада слідом за Рівненською закликала називати Росію Московією

Депутати Львівської обласної ради під час засідання в вівторок, 21 грудня, підтримали звернення до центральної влади, в якому запропонували називати Росію Московією, а росіян – московитами.

Про це повідомляється на сайті ради.

Депутати вважають, що Росія неправомірно користується “вкраденою державною та географічною назвою”.

“300 років тому, після низки перемог над Швецією і укладення Ніштадського мирного договору, 22 жовтня 1721-го Петро I перейменував Московське царство на Росію, а себе проголосив імператором. На картах і атласах XV, XVI і навіть XVIII століття не відображено країни як Росія, лише як Московія. Московська держава повсюдно іменувалася як Московія, Московитія, а іноді навіть Тартарія”, – йдеться у депутатському зверненні.

Облрада заявила, що “зміна назви Московського царства кинула серйозний виклик ідентичності українського народу та є виправданням окупації частини території сучасної України”.

У зв’язку з цим депутати пропонують використовувати назву Московія на державному, офіційному, громадському рівнях, а також у ЗМІ.

Як писала “Новинарня“, 17 грудня з подібним зверненням до влади виступили депутати Рівненської облради.

Читайте також:
Львівська облрада проголосила 2022-ий роком УПА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна