Президент візьме участь у саміті Східного партнерства в Брюсселі

Президент Володимир Зеленський їде у Брюссель на шостий саміт “Східного партнерства”, який відбудеться протягом 15-16 грудня.

Про це інформує пресслужба глави держави.

У саміті візьмуть участь президент Європейської ради Шарль Мішель, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, а також лідери держав-членів ЄС та країн “Східного партнерства”.

Зазначається, що у межах візиту до Брюсселя Зеленський проведе низку двосторонніх зустрічей з лідерами країн ЄС та країн-партнерів, керівництвом Євросоюзу та Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Нагадаємо, в столиці Бельгії очікується його зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном та, ймовірно, з новим канцлером Німеччини Олафом Шольцом.
Візит відбувається на тлі занепокоєння України і країн Заходу у зв’язку зі стягненням Росією військ до українських кордонів та висунення президентом РФ нової вимоги – закрити для України можливість членства в НАТО.

Читайте також:
Лідери Азербайджану і Вірменії зустрінуться в Брюсселі, – Єврорада

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна