На телеканалі “Рада” працюватиме скандальний політтехнолог Володимир Петров

До переформатування телеканалу “Рада” залучили скандально відомого політтехнолога і блогера Володимира Петрова.

Про це інформує “Українська правда” із посиланням на власні джерела в офісі президента.

Раніше Петров був фігурантом справи про нібито домагання з боку поліцейського Олександра Варченка, дружина якого тоді працювала першою заступницею голови Державного бюро розслідувань.

Зазначається, що формат парламентського телеканалу “Рада” оновлять. Зокрема, редакція телеканалу отримає нову студію в приміщенні парламенту.

До переформатування каналу залучили скандально відомого політтехнолога  Володимира Петрова.

Він є підозрюваним за кількома статтями: втручання в діяльність правоохоронців, завідомо неправдиве повідомлення про злочин, порушення недоторканності житла і таємниці листування. Розслідування наразі завершене, але досі не скероване до суду.

Нагадаємо, 7 листопада 2018 року студентка НТУ “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського” Наталія Бурейко опублікувала у Facebook запис, в якому заявила про нібито домагання і погрози з боку поліцейського Олександра Варченка, з яким начебто познайомилася в месенджері Tinder.
Дівчина заявила, що змушена звернутися по допомогу. Вона стверджувала, Варченко нібито дізнався про неї все, включно з адресою її близьких і номерами телефонів. Надалі він нібито почав писати їй СМС і погрожувати фізичною розправою.

Своєю чергою Варченко заявив, що став жертвою “інформаційної атаки”, і пов’язав її з тим, що його цивільна дружина Ольга обіймає посаду першого заступника голови Державного бюро розслідувань.

За заявою Бурейко про нібито погрози з боку Варченка було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 129 Кримінального кодексу України (погроза вбивством).

Згодом Бурейко у Facebook написала, що їй погрожував не Варченко, а невідомі з метою його дискредитації, а вона нібито постраждала від дій шахраїв. Після цього справу за заявою студентки передали до військової прокуратури.

29 листопада 2018 року у генеральній прокуратурі підтвердили проведення обшуків і затримання політтехнолога Петрова в рамках розслідування справи за заявою Бурейко про нібито погрози з боку Варченка.
У генпрокуратурі додали, що одним з потерпілих внаслідок вчинення вказаного злочину є “відомий український журналіст”.

Сам політтехнолог Петров свою провину тоді не визнав. Скандал пов’язували з тиском на керівництво ДБР.

У попередні роки, в часи Януковича, Петров організовував кампанії з дискредитації Арсенія Яценюка тощо.

Читайте також:
“Дом” замовляє власнику “Зе медіа” виробництво шоу з Пальчевським за ₴12 млн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна