Суд арештував блогера Барабошка та політтехнолога Петрова у справі Tinder-скандалу

 

Печерський районний суд Києва обрав блогеру Олександрові Барабошку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави — 3 мільйона гривень.

Про це повідомило в п’ятницю, 30 листопада, “Громадське радіо“.

Засідання суду відбувалося в закритому режимі.

За словами адвоката Микити Чекмана, Барабошкові інкримінують ст. 182 (порушення недоторканності приватного життя), ст. 163 (порушення таємниці листування, телефонних розмов), ст. 343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу), ст. 383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) ККУ.

Олександр Барабошко, а також затриманий політтехнолог Володимир Петров, відомий за багатьма акціями “чорного піару”, фігурують зокрема у справі про нібито домагання заступника начальника відділу департаменту захисту економіки Нацполіції Олександра Варченка до студентки КПІ.

Петрова і Барабошка у четвер, 29 листопада, затримали в розслідуванні, яке веде Слідче управління СБУ у Києві та Київській області.

Печерський райсуд Києва 30 листопада ухвалив застосувати до Петрова запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт (до 28 січня)). Так постановив суддя Олег Белоцерківець, передає “РБК-Україна”.

Кримінальне провадження відкрито за фактами завідомо неправдивого повідомлення про злочин, поєднаного зі штучним створенням доказів обвинувачення,  порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв’язку або через комп’ютер, у тому числі щодо державного діяча; впливу на працівника правоохоронного органу з метою перешкодити виконанню ним службових обов’язків, а також за фактом незаконного збирання, зберігання та використання конфіденційної інформації про особу, за ч. 2 ст. 383, ч. 1 ст. 163, ч. 2 ст. 163, ч. 2 ст. 182, ч. 1 ст. 343 КК України.

Як відомо, 7 листопада студентка НТУ “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського” Наталія Бурейко опублікувала у Facebook запис, в якому заявила про нібито домагання і погрози з боку Варченка, з яким начебто познайомилася в месенджері Tinder.

Дівчина заявила, що змушена звернутися по допомогу. Вона стверджувала, Варченко нібито дізнався про неї все, включно з адресою її близьких і номерами телефонів. Надалі він нібито почав писати їй СМС і погрожувати фізичною розправою.

Своєю чергою Варченко заявив, що став жертвою “інформаційної атаки”, і пов’язав її з тим, що його цивільна дружина Ольга обіймає посаду першого заступника голови Державного бюро розслідувань.

За заявою Бурейко про нібито погрози з боку Варченка було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 129 Кримінального кодексу України (погроза вбивством).

Згодом Бурейко у Facebook написала, що їй погрожував не Варченко, а невідомі з метою його дискредитації, а вона нібито стала жертвою шахраїв. Після цього справу за заявою студентки передали до військової прокуратури.

Як повідомляє УНІАН, 29 листопада у Генеральній прокуратурі підтвердили проведення обшуків і затримання політтехнолога Петрова в рамках розслідування справи за заявою Бурейко про нібито погрози з боку Варченка.

У Генпрокуратурі додали, що одним з потерпілих внаслідок вчинення вказаного злочину є “відомий український журналіст”.

Читайте також:
Першим заступником голови ДБР стала Ольга Варченко, від “Кононенка-Грановського”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна