Не розглядається, – Байден про розміщення військ США в Україні у разі вторгнення Росії

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що розміщення військ США на території України для запобігання потенційному вторгненню Росії “не розглядається”.

Про це інформує Reuters у четвер, 9 грудня.

Американський лідер запевнив, що Штати мають моральне та юридичне зобов’язання захищати союзників по НАТО у разі нападу, але це зобов’язання не поширюється на Україну.

“Залежатиме від того, що робитимуть і інші країни НАТО (…) Але ідея, що Сполучені Штати збираються в односторонньому порядку використати силу для протидії вторгненню Росії в Україну, зараз (…) не актуальна”, – сказав Байден.

Нагадаємо, президент Російської Федерації Володимир Путін під час відеоконференції з американським лідером Джо Байденом, яка відбулася 7 грудня, отримав відмову у відповідь на вимогу щодо гарантій невступу України до Північно-Атлантичного альянсу.
Також Байден попередив Путіна, що США та союзники дадуть відповідь серйозними економічними санкціями та іншими заходами у разі військової ескалації на кордоні України.

Читайте також:
США відправлять до України фінальну частину військової допомоги з пакету на $60 млн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна