Венедіктова анонсувала активізацію понад 200 справ щодо активів “власника телеканалів і підприємств у сфері енергетики”

Генпрокурорка Ірина Венедіктова заявила, що активізує кримінальні провадження щодо активів “власника телеканалів і підприємств у сфері енергетики”.

Про це вона написала в четвер, 2 грудня, у фейсбуці.

За словами очільниці ОГП, йдеться про людину, яка завдала державі мільярдних збитків

“Я маю право в такий гострий для країни момент активізувати розслідування цілої низки кримінальних проваджень для того, щоб переконатися у доцільності прийнятих рішень прокурорами різних рівнів відносно суб’єктів господарювання і окремих осіб із орбіти власника кількох відомих телеканалів, вугільних підприємств, підприємств у сфері енергетики тощо”, – написала Венедіктова.

За словами генпрокурорки, йдеться про щонайменше понад 200 справ.

“Ми провели попередній аналіз всього масиву кримінальних проваджень і наразі з’ясувалося, що мова йде про понад 200 справ. Ці 200 справ – результат лише поверхневої оцінки, переконана, що їх більше. Ми маємо на увазі майже всі великі підприємства в сфері вугільної промисловості та енергетики із орбіти цієї впливової людини. Орієнтовні суми завданих державі збитків обчислюються мільярдами гривень. З метою персоніфікувати відповідальність, я увійду до груп прокурорів в основних і найбільш резонансних справах”, – написала Венедіктова.

При цьому генпрокурорка згадала телевійзійні шоу “останніх тижнів”, щодо яких “має власну думку”, та заявила, що “має право реагувати на ситуацію в площині кримінальної юстиції”.

“Останнім часом, а якщо більш точно, мова про останні тижні, ми з вами стали телеглядачами різноманітних незвичних шоу. У багатьох виникає відчуття, що ми не тільки дивимось ці шоу на ТВ, але і беремо в них участь (…) У мене склалася і власна думка, яку я не маю права висловити, зважаючи на специфіку займаної посади. Єдине, на що я маю право – реагувати на ситуацію в площині кримінальної юстиції з прицілом на процесуальний результат. Не вважаю, що в умовах суспільного та політичного шторму офіс генпрокурора повинен відсиджуватися збоку. В той час, коли політики сперечаються між собою в залі українського парламенту чи в телевізійних шоу, ми на наших робочих місцях посперечаємось мовою процесуальних документів”, – написала Венедіктова.

Нагадаємо, 26 листопада  президент України Володимир Зеленський на пресконференції заявив, що має інформацію про підготовку на 1-2 грудня за участю “представників Росії” спроби державного перевороту в Україні.
Він повідомив про наявність “не тільки агентурної, а й звукової інформації”, де обговорюється участь бізнесмена-олігарха Ріната Ахметова у держперевороті із “залученням мільярда доларів”.

Читайте також:
Ахметов відреагував на закиди Зеленського щодо спроби держперевороту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.