Арахамія каже, що не вважає справу Бутусова переслідуванням

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахмія не вважає переслідуванням порушення Державним бюро розслідувань справи щодо відео з журналістом Юрієм Бутусовим.

Про це депутат повідомив на брифінгу у вівторок, 30 листопада.

Арахамія зазначив, що ДБР має встановити обставини стрілянини, її місце і час.

“Що стосується ДБР – я бачив дискусію в соцмережах, чи стосується це ДБР чи ні. Наскільки мені відомо, все, що стосується і повʼязано з військовими, ці всі злочини і наміри передаються до ДБР. Там написано, що ми перевіряємо місце, час самої події, там про злочин нічого не стосувалось. Чомусь це було подано, як якесь кримінальне переслідування”, – зазначив Арахамія, якого цитує “Лівий берег”.

Він додав, що ДБР мало б перевіряти і його на місці Бутусова.

“Що журналіст, що політик не можуть цього робити. Тому що це, по-перше, підзвітна зброя. Її використання чітко регламентовано в армії. Мені здається, що незалежно від того, чи це пан Бутусов, чи пан Арахамія, чи будь-яка людина – ДБР має обовʼязок перевірити всі обставини цього процесу. Я не думаю, що йдеться про якесь переслідування”, – зазначив він.

Як інформувала “Новинарня“, 27 листопада – в День пам’яті жертв Голодомору – головний редактор сайту “Цензор” Юрій Бутусов виклав відео, на якому він стріляє з гаубиці нібито по російських окупантах – “за кожне зерня 33-го року, за кожну жертву радянських репресій”.
Після цього, 28 листопада, Державне бюро розслідувань заявило про порушення кримінальної справи щодо дій Бутусова. Ідеться про статті 414 та 437 ККУ – “планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни”.

Цього ж дня міністерство оборони України виступило із заявою, в якій засудило дії журналіста Юрія Бутусова, який виклав у соцмережі відео, де він стріляє з гаубиці, а головнокомандувач ЗСУ розпорядився провести з цього приводу перевірку.

Повідомлення ДБР пішло слідом за скандальною пресконференцією президента Володимира Зеленського 26 листопада, коли Бутусов вступив із ним у різку полеміку та звинуватив Зеленського у брехні на його адресу. Зокрема, президент жорстко дорікнув Бутусову за те, що той показав відео з атакою “Байрактара” в ООС, та розповів про фінансування Бутусова олігархами Коломойським і Корбаном.

Читайте також:
Бутусов заявив, що позиватиметься до Зеленського через наклеп

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна