Єгипет хоче придбати українську систему залпового вогню “Вільха-М”

Єгипет хоче купити українську модернізовану систему залпового вогню “Вільха-М” з коригованими реактивними боєприпасами калібру 300 мм.

Про це з посиланням на ЗМІ інформує Мілітарний.

Зазначається, що збройні сили Арабської Республіки Єгипет ведуть переговори з Київським державним конструкторським бюро “ЛУЧ” щодо закупівлі модернізованої системи залпового вогню “Вільха-М”.

Видання нагадує, що конструкторське бюро “Луч” є розробником та виробником корегованих ракет “Вільха” та проводить випробування нової версії “Вільха-М” зі збільшеною дальність ураження.

У липні цього року стало відомо, що бюро вже виготовляє “Вільху” для Об’єднаних Арабських Еміратів, раніше повідомлялося, що українським виробом зацікавлені – Саудівська Аравія та Кувейт.

Довідково:
“Вільха-М” – проєкт створення високоточних 300-мм реактивних боєприпасів із максимальною дальністю понад 100 км, які виробляються підприємствами оборонно-промислового комплексу України за замкненим циклом. Виробник – Державне Київське конструкторське бюро “Луч”.
Попереднє випробування “Вільхи-М” відбулося на початку квітня з ураженням цілі на відстані 120 км, на 100 км – у грудні 2019 року.

Попередня версія снаряду – під назвою “Вільха” – вже перебуває на озброєнні підрозділів Збройних сил України. Її серійне виробництво триває з 2018 року, а у 2019-му армія отримала перші 100 серійних ракет “Вільха”.

Читайте також:
Точно в ціль: Генштаб показав випробування української ракети “Вільха-М”. ФОТО, ВІДЕО

“Відхилення менше 30 м”: РНБО відрапортувала про запуски ракет “Вільха-М” на 100 км

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна