“Відхилення менше 30 м”: РНБО відрапортувала про запуски ракет “Вільха-М” на 100 км

 

Конструкторське бюро “Луч” провело чергові випробування, здійснивши два успішних запуски ракети “Вільха-М” на відстань понад 100 км.

Про це 18 грудня повідомив секретар Ради нацбезпеки Олексій Данилов.

З його слів, кругове відхилення по цілі склало менше 30 метрів.

“Переконаний, що цей вид озброєнь дозволить Збройним силам України успішно виконувати цілий ряд завдань тактичного характеру.
Система залпового вогню «Вiльха-М» буде в ЗСУ найпотужнішим за дальністю ураження озброєнням сухопутного базування. «Вільхою-М» пiсля прийняття її на озброєння можна буде вражати рiзноманiтнi сухопутнi цiлi та вирішувати оперативно-тактичнi завдання”, – написав Данилов у фейсбуці.

Як відомо, “Вільха-М” – розробка держпідприємства “Державне Київське конструкторське бюро «Луч»” на базі проєкту «Вільха» у співпраці з іншими державними і приватними підприємствами оборонно-промислового комплексу України.

Читайте також:
Армія отримала перші 100 серійних ракет “Вільха”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.