Армія отримала перші 100 серійних ракет “Вільха”

 

2019 року до українського війська почали надходити перші серійні ракети “Вільха” і до січня 2020-го очікують на подальші постачання.

Для потреб важкої артилерії у вітчизняного виробника закуплено 152-мм снаряди під наявні запаси пороху, а “Укроборонпром” найближчим часом має організувати серійне виробництво модернізованих реактивних систем залпового вогню “Верба”, яка пройшла всі необхідні випробування і взята на озброєння.

Про це повідомив представник Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України полковник Владислав Шостак, передає “АрміяInform”.

Очікуване у цьому році завершення розробки 155-мм установки “Богдана” може не здійснитися через несвоєчасне постачання боєприпасів турецьким підрядником, випробування гармати поки ще не відбулося.

У перспективі для потреб артилерії в Україні вироблятимуть порох, гільзи, капсуль та підривник. “Укроборонпром” активно працює над впровадженням цього виробництва.

Як писала “Новинарня“, в Україні випробували модернізовані ракети “Вільха-М”.

Читайте також:
ЗСУ закупили нові станції радіоелектронної боротьби

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна