В Україні випробували модернізовані ракети “Вільха-М”

 

На півдні Одещини в районі населеного пункту Лебедівка у п’ятницю, 30 серпня, успішно провели випробування модернізованих ракет реактивної системи залпового вогню “Вільха-М”.

Про це повідомляють сайті РНБО.

“30 серпня на півдні Одеської області відбулися випробування модернізованих ракет реактивної системи залпового вогню “Вільха-М” зі збільшеною дальністю ураження. Стрільби модернізованими ракетами “Вільха-М” завершені успішно”, — зазначив заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос після завершення випробувань.

За його словами, РНБО ухвалила низку рішень щодо забезпечення якнайшвидшого прийняття на озброєння та постачання нових ракет для реактивних систем залпового вогню.

Нагадаємо, “Вільха-М” — розробка конструкторів підприємства “Державне Київське конструкторське бюро “Луч” у співпраці з іншими державними і приватними підприємствами оборонно-промислового комплексу України. Виробництво зазначених ракет здійснюватиметься в Україні за замкненим циклом. Максимальна дальність польоту ракети – 130 кілометрів. Це глибока модернізація радянської РСЗВ 9К58 “Смерч” з коректованим боєприпасом.

Як повідомляла “Новинарня“, у рамках реформи державного оборонного замовлення плануються зміни щодо рівня секретності інформації в ньому.

Читайте також:
В Україні випробували нову систему залпового вогню “Берест”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна