У січні 2022-го Залужний поїде на засідання Військового комітету НАТО

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний провів першу телефонну розмову з верховним головнокомандувачем Об’єднаних Збройних сил НАТО в Європі генералом Тодом Уолтерсом.

Про це повідомила пресслужба Генштабу ЗСУ.

Зазначається, що Залужний поінформував співрозмовника про поточну безпекову обстановку, зокрема про зухвалі порушення режиму припинення вогню з боку російських окупаційних військ та відповідь на них ЗСУ в районі проведення ООС.

Головнокомандувач підкреслив, що забезпечення постійної присутності військових та військово-морських активів Альянсу у рамках Чорноморського пакету допомоги Україні з боку НАТО, а також проведення спільних навчань і тренувань слугує важливим чинником стримування агресивних намірів Кремля на південному напрямку.

Тод Уолтерс зазначив у розмові, що співпраця у майбутньому буде тільки нарощуватися.

“З нетерпінням чекаю на можливість детально обговорити це під час зустрічі у січні наступного року в штаб-квартирі Альянсу в ході засідання Військового комітету НАТО на рівні головнокомандувачів у форматі з Україною”, – сказав наприкінці зустрічі Залужний.

Читайте також:
Головнокомандувач ЗСУ Залужний взяв участь у конференції з гендерної освіти в секторі безпеки й оборони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна