Головнокомандувач ЗСУ Залужний взяв участь у конференції з гендерної освіти в секторі безпеки й оборони

 

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний долучився до конференції, присвяченій гендерній освіті в секторі безпеки й оборони.

Про це в понеділок, 6 вересня, інформує пресслужба Генштабу ЗСУ.

Також у заході взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Лариса Ґаладза та заступниця командувача Командування по особовому складу Збройних сил Канади, амбасадорка програми “Жінки, мир та безпека” генерал-майор Ліза Бургон.

Під час свого виступу головнокомандувач ЗСУ наголосив, що дотримання принципів Північноатлантичного альянсу є основою для об’єднання держав у цей військово-політичний союз і вимогою до претендентів на вступ.

Йдеться про принципи демократії, свободи особистості та верховенства права.

Північноатлантичний договір апелює до Статуту ООН, де визначені цілі та принципи, якими керується Організація Об’єднаних Націй.

Головними із них є підтримання міжнародного миру і безпеки, розвиток міжнародного співробітництва на основі поваги до принципу рівноправності і самовизначення народів, до прав людини та основних свобод для всіх незалежно від раси, статі, мови, релігії.

Генерал-лейтенант Залужний зазначив, що Україна повністю поділяє ці принципи і вже робить вагомий внесок у підтримання миру в регіоні.

“За свій європейський цивілізаційний вибір і спільну безпеку ми платимо надзвичайно високу ціну. Найкращі чоловіки і жінки нашої країни віддали життя і здоров’я в боротьбі з російським агресором, загинули і зазнали поранень тисячі мирних мешканців, мільйони втратили свої оселі й можливість повернутися додому. Справжньою перемогою у цій війні буде не тільки мир на наших умовах, а й приєднання України до ЄС і НАТО, що унеможливить або, принаймні, значно ускладнить подальші спроби агресії проти нашої держави”, – зазначив він.

Для досягнення цієї стратегічної мети Україна має зробити багато домашніх завдань, зокрема і у Збройних силах.

“Це не просто перехід на стандарти НАТО в підготовці, управлінні військами, адмініструванні. Це, насамперед, – ментальні зміни, які передбачають відданість цінностям і принципам, про які йдеться вище – поваги до прав людини, гідності й цінності особистості, рівноправності чоловіків і жінок. Пріоритетом своєї діяльності я бачу зміну ставлення всередині військових колективів. Які б посади я не обіймав, завжди бачив у своїх підлеглих передусім особистість. Такого нормального шанобливого ставлення один до одного я вимагаю від усього, без винятку, особового складу”, –  зауважив Головнокомандувач ЗСУ.

Також генерал-лейтенант Валерій Залужний розповів, що нині в українському війську спостерігаються суттєві досягнення в цій сфері: жінки і дівчата можуть вступати у військові навчальні заклади і мають можливості для професійного розвитку, як і чолови.

Водночас головнокомандувач ЗСУ відмітив і наявність певних проблем, щодо усунення яких йде активна робота.

“Сподіваюся, що результатом цієї конференції стане покращення системи військової освіти, а в перспективі – і нова якість Збройних сил та інших складових сектору безпеки і оборони України”, – зрезюмував генерал-лейтенант Валерій Залужний.

Читайте також:
Головнокомандувач ЗСУ Залужний про пісню “Путін – х***ло”: Десантники сказали правду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна