Резиденцію прем’єр-міністра Іраку атакували з безпілотника, США відреагували

Безпілотний літальний апарат із вибухівкою атакував резиденцію прем’єр-міністра Іраку Мустафи аль-Кадхімі в укріпленій Зеленій зоні Багдада.

Про це 6 листопада повідомила агенція Reuters із посиланням на іракських військових та урядовців.

Спершу західні дипломати в Зеленій зоні, де розташовані урядові будівлі та іноземні посольства, заявили, що чули вибухи та стрілянину в цьому районі. Дехто почув у резиденції принаймні один вибух.

Прем’єр-міністр перебував у безпеці і не постраждав.

Жодна з груп не взяла на себе відповідальність за напад.

Держдеп США назвав замах на прем’єр-міністра Іраку Мустафу аль-Кадемі з використанням безпілотника актом тероризму.

Представник Державного департаменту США Нед Прайс сказав: “Ми з полегшенням дізналися, що прем’єр-міністр не постраждав. Цей очевидний терористичний акт, який ми рішуче засуджуємо, був націлений на саме серце Іракської держави”.

“Ми перебуваємо в тісному контакті з іракськими силами безпеки, яким доручено захищати суверенітет і незалежність Іраку, і запропонували свою допомогу в розслідуванні цього нападу”, – додав речник американського зовнішньополітичного відомства, якого цитує “Укрінформ“.

ЗМІ зазначають, що прихильники озброєних угруповань, пов’язаних з Іраном, останніми тижнями влаштовували демонстрації біля Зеленої зони в Багдаді, протестуючи проти результатів загальних виборів минулого місяця, які завдали удару по їхній парламентській владі.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна