В Україні пройшов випробування новий радіолокаційний комплекс “Мінерал-У”

Мобільний багатофункціональний радіолокаційний комплекс “Мінерал-У”, розроблений Науково-дослідним інститутом радіолокаційних систем “Квант-Радіолокація”, успішно пройшов попередні випробування.

Про це інформує пресслужба “Укроборонпрому”.

“За підсумками випробувань “Мінерал-У” було визнано таким, що відповідає заявленим тактико-технічним характеристикам. На черзі – державні випробування РЛК, який передусім призначено для роботи разом з береговим ракетним комплексом “Нептун”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на першому етапі фахівці перевірили технічні параметри кожної частини комплексу “Мінерал-У” окремо, зокрема потужність передавача, чутливість приймача, час затримки, технічні властивості.

Уже під час другого етапу техніку було встановлено на шасі, після чого випробувано у цілому: дальність виявлення цілей, роботу в широкому спектрі частотних діапазонів, мобільність комплексу, а також інші параметри.

Довідково

“Мінерал-У” – це мобільний багатофункціональний радіолокаційний комплекс, який виявляє та класифікує надводні об’єкти на відстані до 500-600 км завдяки пасивному каналу, а може проводити дорозвідку з використанням активного каналу.

Уперше цей комплекс продемонстрували широкому загалу під час військового параду до 30-річчя незалежності України, який відбувся у Києві 24 серпня.

Читайте також:
Для ЗСУ відновили більше десяти броньованих гусеничних тягачів БТС-4

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна