В Україні відбулися українсько-німецькі штабні переговори

У Києві в Центральному Будинку офіцерів ЗСУ відбулися українсько-німецькі штабні переговори щодо визначення пріоритетних напрямів двостороннього співробітництва оборонних відомств України та ФРН.

Про це в середу, 27 жовтня, повідомляє АрміяInform.

Іноземну делегацію очолив директор Департаменту політики безпеки та оборони Федерального міністерства оборони Федеративної Республіки Німеччина контр-адмірал Аксель Рістау.

Українську делегацію представляв т.в.о. директора Департаменту міжнародного оборонного співробітництва Міністерства оборони України полковник Олег Семеніхін.

Візит представників Бундестагу до України триватиме три дні. За Рістау, ці переговори збіглися з історичним для Німеччини днем.

“Рівно місяць тому Німеччина обрала новий уряд. І саме тепер відбулося перше скликання нового складу Бундестагу. І я хочу запевнити, що питання України й надалі буде одним із основних на порядку денному у Німеччини, адже воно таким і є”, – сказав контр-адмірал Рістау.

Обидві делегації здійснили оцінку воєнно-політичних аспектів розвитку безпекової ситуації в регіоні, аналіз стану та перспектив нарощування оборонних спроможностей держав у контексті протидії сучасним викликам та загрозам.

Українська сторона поінформувала німецьких колег про безпекову ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил, наводячи статистику зафіксованих моніторинговою місією порушень країною-агресором Мінських домовленостей та режиму припинення вогню.

“Міністерство оборони Німеччини зі свого боку слідкує за перебігом подій на українському Сході, але ті цифри, які ви повідомили, зокрема стосовно порушень режиму “тиші”, дуже високі. Це безумовно нас турбує і вкотре показує важливість роботи моніторингової місії. Водночас ми розуміємо, що питання збройного конфлікту треба розв’язувати політично. І ми хочемо долучитися та докладемо всіх можливих зусиль, аби розв’язання цього питання було позитивним”, – сказав контр-адмірал.

Українська делегація подякувала представникам Німеччини за політичну підтримку України у питанні відновлення територіальної цілісності.

А також за сприяння проведенню оборонної реформи, професійну підготовку персоналу Міністерства оборони та Збройних сил України у військових навчальних закладах Бундесверу, матеріально-технічну та консультативно-дорадчу допомогу, зокрема на стратегічному рівні та лікування і реабілітацію українських військовослужбовців, які дістали поранення на війні з Російською Федерацією.

“Всебічне співробітництво з Німеччиною має для України пріоритетний стратегічний характер та спрямовується на зміцнення гарантій незалежності й суверенітету, сприяння демократичному поступу та розвитку України. У Міністерстві оборони України організовано цілеспрямовану роботу щодо нарощування воєнно-політичного діалогу між оборонними відомствами обох країн. Штабні переговори є важливою подією для обміну думками щодо найважливіших для національної оборони питань та інформування про основні пріоритети, де ми концентруємо зусилля та на які виділяємо ресурси”, – зазначив полковник Семеніхін.

Та наголосив, що вагомою частиною штабних переговорів є інформування про виконання завдань європейської та євроатлантичної інтеграції та отримання підтримки з німецької сторони у цьому контексті. Головним результатом штабних переговорів має стати визначення пріоритетних напрямів для нарощування двостороннього співробітництва України та Німеччини.

Німецька делегація також відвідала навчально-тренувальний центр ППО, що на Київщині, та ознайомилася з сучасними засобами протиповітряної оборони, які є на озброєнні в Україні. Та, нагадаємо, взяла участь у вшануванні полеглих захисників, що віддали свої життя за територіальну цілісність і суверенітет України.

Читайте також:
У Німеччині триває суд над столітнім ексохоронцем концтабору Заксенгаузен, де сидів Бандера

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна