НУОУ починає співпрацю з Норвезьким університетським коледжем оборони

Між Національним університетом оборони України та Норвезьким університетським коледжем оборони підписано Меморандум про співробітництво.

Скандинави прибули із триденним візитом в Україну в понеділок, 25 жовтня.

“Меморандум визначає можливість проведення спільних досліджень, публікацій та конференцій. Крім цього, меморандум передбачає, що кожна сторона може надавати іншій стороні технічну та культурну підтримку. Установи інформуватимуть одна одну про свої результати в рамках спільних досліджень, а також зможуть обмінюватись цивільними та військовими науковими співробітниками задля проведення дослідницької роботи”, – передає пресцентр МОУ.

Делегацію норвежців очолив начальник Норвезького університетського коледжу оборони генерал-майор Хеннінг Францен, Україну представляв начальник Національного університету оборони України імені Івана Черняховського генерал-лейтенант Анатолій Сиротенко.

Беручи до уваги взаємну зацікавленість у співпраці у сфері безпеки та оборони, укладання міжнародного Меморандуму сприятиме розширенню взаємодії між провідними військовими навчальними закладами України та Норвегії, додали у відомстві.

Читайте також:
Меч британської королеви отримав випускник НУОУ Михайло Драпатий, який у 2014-му на броні “перелітав” барикаду в Маріуполі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна