У День ООН Україна висловила сподівання на долучення Об’єднаних Націй до Кримської платформи

У день 76-ї річниці заснування Організації Об’єднаних Націй Україна підтвердила прихильність принципам сучасного світоустрою, закладеним у положеннях Статуту Генеральної Асамблеї ООН, і висловила сподівання на приєднання ООН до “Кримської платформи”.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Міністерства закордонних справ України 24 жовтня.

“Враховуючи роль ООН у питаннях деокупації Криму, зокрема у контексті ухвалених Генеральною Асамблеєю ООН резолюцій щодо територіальної цілісності України, проблеми мілітаризації Криму та щодо захисту прав людини в Криму, Україна сподівається на приєднання ООН до Кримської платформи”, – сказано в заяві.

Як зазначили в МЗС, Україна розраховує на більш активний і конструктивний підхід з боку керівництва ООН до питань протидії військової агресії Росії проти України.

Як інформувала “Новинарня“, 23 серпня у Києві відбувся саміт “Кримської платформи”, який офіційно запустив міжнародний формат з питань деокупації Криму. 43 країни та міжнародні організації, які взяли в ньому участь, підписали спільну Декларацію із закликом відновити територіальну цілісність України в міжнародно визнаних кордонах. Серед підписантів не було представників ООН.

Читайте також:
На зустрічі з керівництвом ООН Зеленський поставив питання, чому їх не було на Кримській платформі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна