У Києві стартував перший міжнародний саміт щодо деокупації Криму: ТРАНСЛЯЦІЯ КРИМСЬКОЇ ПЛАТФОРМИ

 

У понеділок, 23 серпня, у Києві стартував перший саміт Кримської платформи — міжнародного механізму, який покликаний деталізувати та впроваджувати надалі стратегію деокупації Криму.

Захід триває в столичному конференц-центрі “Парковий”, що розташований в центрі Києва — неподалік Верховної Ради та Маріїнського палацу.

Саміт розпочався з виконання Джамалою пісні “1944”. Потім відбудеться офіційне засідання, в якому візьмуть участь Володимир Зеленський, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, глави зарубіжних делегацій.

“Сьогодні ми фактично починаємо зворотній відлік часу до звільнення нашої землі, українського півострова. І цілком можливо, що 23 серпня 2021 року ввійде в історію як день початку деокупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь. Окупація Кримського півострова почалася в Москві – деокупацію Криму ми точно розпочнемо в Києві. Давайте розпочинати”, – сказав під час вітального слова президент Володимир Зеленський. 

Орієнтовний розклад інавгураційного саміту Кримської платформи такий:

  • 10:50 — прибуття офіційних делегацій
  • 11:25 — церемонія фотографування
  • 11:30 — початок саміту Кримської платформи
  • 14:30 — заява президента України Володимира Зеленського за підсумками саміту
  • 15:30 — панельні дискусії

Дивитися онлайн-трансляцію:

Читайте також:
НАТО – все: число учасників Кримської платформи зросло до 47

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна