Ізраїль оголосив 6 палестинських правозахисних груп терористичними організаціями

Ізраїль оголосив шість палестинських організацій громадянського суспільства терористичними організаціями. А також звинуватив їх у перенаправленні донорської допомоги бойовикам.

Про це інформує видання The Guardian.

Йдеться про правозахисну групу “Аль-Хак”, засновану 1979 року, групу “Аддамір”, міжнародну організацію “Захист для дітей”, Центр досліджень і розробок “Бісан”, Комітети спілки жінок Палестини та Спілку робітничих комітетів сільського господарства.

У Міністерстві оборони Ізраїлю заявили, що ці організації пов’язані з “Народним фронтом визволення Палестини”, світським політичним рухом зі збройним крилом, який у минулому здійснював напади на територію Ізраїлю.

Ці організації начебто “діють під прикриттям об’єднань громадянського суспільства, але на практиці належать до структури “Народного фронту визволення Палестини”, основною метою діяльності якого є звільнення Палестини та знищення Ізраїлю”.

Згідно з даними Міністерства оборони, ці групи є “центральним джерелом” фінансування Фронту та отримали “великі суми коштів від європейських країн та міжнародних організацій”.

Зазначені організації, відомі своєю правозахисною діяльністю, отримують фінансування від країн-членів ЄС, Організації Об’єднаних Націй та інших міжнародних донорів.

У Палестинській автономії водночас заявили, що цей крок Ізраїлю є “безпідставним нападом” на палестинське громадянське суспільство.

Читайте також:
Розвідка Туреччини заявила про викриття мережі агентів “Моссаду”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна