Розвідка Туреччини заявила про викриття мережі агентів “Моссаду”

Національне розвідувальне управління Туреччини заявило про викриття на території держави мережі, організованої ізраїльським “Моссадом”, що збирала інформацію про громадян та іноземних студентів, які навчаються в Туреччині.

Про це інформує CNN.

“У результаті операції, яка таємно проводилася протягом року, було викрито учасників ізраїльської розвідувальної мережі, яка збирала біографічні дані громадян Туреччини або іноземних студентів, що проживають у Туреччині”, – повідомляє телеканал.

Зокрема учасників мережі цікавила інформація про способи, якими палестинці вступали до університетів Туреччини, і яку підтримку їм надавали.

Операцію із затримання 15 осіб, яких підозрюють у роботі на “Моссад” було проведено 7 жовтня у чотирьох провінціях.

Національне розвідувальне управління Туреччини виявило, що агенти викритої мережі, мали особисті зустрічі з представниками “Моссаду” за кордоном, зокрема в Загребі, Цюриху, Найробі та отримували грошові винагороди за свою діяльність. Розслідування справи триває.

Читайте також:
У Туреччині за звинуваченням у військовому шпигунстві затримали громадянина України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна