Танк “Оплот” відправили у США

Державна компанія “Укрспецекспорт” відправила до США танк БМ “Оплот” у рамках виконання контракту від 2018 року про виготовлення та відвантаження цієї бойової машини.

Про це у вівторок, 19 жовтня, повідомив генеральний директор компанії Вадим Ноздря.

“Танк відбув до США в рамках виконання контракту на виготовлення та відвантаження цієї бойової машини між спецекспортером та американським замовником. Танк виготовлено в сучасній комплектації та повністю готовий до експлуатації”, – інформує пресслужба “Укроборонпрому”.

У компанії нагадали, що танк БМ “Оплот” – це основний бойовий танк українського виробництва. Бойову машину виготовляють на Заводі ім. В.О. Малишева.
Танк призначений для ураження вогнем усіх видів наземних (надводних) і низьколітаючих на малих швидкостях повітряних цілей в умовах вогневої протидії супротивника.
Виконання широкого кола бойових завдань можливе за різних кліматичних, метеорологічних і дорожніх умов у діапазоні температури навколишнього середовища від -40°С до +55 °С, за відносної вологості повітря до 98% при температурі +25° С, висоті до 3000 м над рівнем моря і запиленості повітря, що трапляється під час експлуатації.

Читайте також:
У Харкові виготовили танк “Оплот”, який візьме участь у параді до Дня Незалежності. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна